Retkeily koiran kanssa

Alevahti.fi

Mikäpä sen mukavampaa kuin lähteä koiran kanssa retkelle. Maistuvien eväiden kanssa retkeilyn onnistuminen on taattu — kaikkien retkeilijöiden kannalta. Ota koiralle mukaan oma teltta, makuupussi ja makuualusta niin olette valmiita haastavallekin retkelle!

Koira ja nainen retkellä vuoristossa

Jos innostuu retkeilystä enemmänkin ja koirakin viihtyy luonnossa (miksei viihtyisi), voi harkita luonnossa yöpymistä.

Yön yli retkelle voi varustautua esimerkiksi teltan kanssa. Kalleimmat ja herkimmät teltat kannattaa ehkä säästää omille retkille, mutta esimerkiksi edullinen yhden hengen teltta voi riittää pienemmän koiran kanssa mainiosti. Telttailu koiran kanssa on varmasti ikimuistoinen kokemus!

Jos koira on levoton ja reagoi herkästi esimerkiksi ääniin, voi teltan lattian suojata peitteellä. Toisaalta, jos teltassa on iso eteinen, voi koira oleskella ja nukkua siellä. Joka tapauksessa koiralle kannattaa ottaa mukaan pediksi esimerkiksi viltti.

Ennen retkelle lähtöä on syytä tarkistaa retkikohteen säännöt koskien koiria. Koiran kiinni pitäminen on toki suositeltavaa, vaikka sitä ei retkikohteen säännöissä erikseen kiellettäisikään. Kun koira on kiinni ja näkyvillä, retkellä on helppo seurata, että koira ei pääse esimerkiksi syömään mitään myrkyllistä, eikä se joudu tekemisiin muiden eläinten kanssa.

Retkelle koiran kanssa kannattaa varustautua hyvillä eväillä. Vettäkään ei kannata unohtaa ja puhtaan juomaveden mukaan ottaminen on järkevää. Jonkinlainen juomakuppi, kuten koiran matkakuppi, helpottaa koiran juottamista kummasti. Erityisesti helteellä vettä on oltava mukana tarpeeksi, niin omistajalle kuin koiralle.

Retkeily talvella

Talvella koiran kanssa retkeilyyn tulee uutta mielenkiintoa. Erityisesti syvä ja pehmeä lumi saa monet koirat innostumaan talvesta. Lisää hauskuutta omaan lumessa kulkemiseen tuovat liukulumikengät, joiden valinnassa kannattaa huolehtia, ettei niissä ole koiran tassuille ja jaloille vaarallisia teräskantteja. Mukaan vielä laadukas talvimakuupussi — sekä itselle että koiralle — niin olette valmiita unohtumattomalle retkelle! Eikä kannata unohtaa koirien matkakuppia.

Koiran teltta

Tiesitkö, että koirallasi voi retkillä olla oma teltta? Koiran teltta on kuin tavallinen teltta, mutta hieman pienempi. Se on myös helpompi pystyttää. Koiran teltta kestää paremmin kulutusta kuin usein ohuesta kankaasta tehty retki- ja vaellusteltta. Kerro kommenteissa onko sinulla kokemuksia esimerkiksi Alcott Explorer Pup Tent -koiran teltasta. Se on yksi suosituimmista malleista tunnetulta valmistajalta.

Koiran makuupussi ja makuualusta

Koirille on myös omia makuupusseja. Koiran makuupussi on myös valmistettu kestävämmästä materiaalista. Onhan sen kestettävä koiran kynsiä ja pyörimistä. Laadukkaita koirien makuupusseja ja telttoja on saatavilla asiantuntevista koiratarvikkeita netissä myyvistä kaupoista, kuten Peten Koiratarvike ja Zooplus.

Koiran makuualusta puolestaan takaa, että koirallasi on mukava makoilla niin teltassa kuin tauoilla. Makuualusta tasoittaa maan pienet epätasaisuudet ja osaltaan myös lisää mukavuutta teltassa nukkuessa — on käytössä sitten koiran telttaa tai ei.


Oletko sinä retkeillyt koiran kanssa? Mitkä ovat mielestäsi parhaat retkikohteet koiran kanssa? Kommentoi ja kerro kokemuksesi!

Ei kommentteja