Koiran vaatteet

Suomen sääolosuhteen eivät tunnetusti ole sieltä lämpimämmästä päästä. Varsinkin Suomen talvet voivat olla todella kylmiä, joten ihmisen ohella myös koira kaipaa lisälämmikettä vaatteista. Viime vuosina koiran vaatteita on tullut yhä paremmin saataville ja ominaisuudetkin ovat kehittyneet koko ajan.

Mantteleista tossuihin

Koiran vaatteeita on tarjolla moneen tarpeeseen. Mantteli eli takki on yksi suosituimmista ja käytännöllisimmistä varusteista. Saatavilla on myös tossuja. Monet koirat eivät välitä, vaikka niille pukisi vaikkapa haalarin päälle ulos lähdettäessä, mutta jotkut koirat saattavat vastustaa pukemista. Jos koira ei totu vaatteisiin, vaan vastustaa pukemista totuttelun jälkeenkin, kannattaa tarkistaa onko vaate varmasti koirallesi sopiva ja mieluisa kaikin puolin. Koirille on myös sadeasuja, neuleita, liivejä ja monia muita mukavia ja käytännöllisiä vaatteita. Koiran pukeminen aloitetaan koiran koosta ja turkista riippuen jo varhain syksyllä tai vasta jo pakkasten alettua. Kannattaa seurata miten koira käyttäytyy ilmojen kylmentyessä ja reagoida lisäämällä vaatetusta tarvittaessa.

Netistä edullisesti ja vaivattomasti

Peten koiratarvike on yksi Suomen suurimpia nettikauppoja, josta löydät myös laadukkaat koiran vaatteet edullisesti. Manttelit, haalarit, jalkineet… Merkeistä löytyy Hurtta, Jokke, EzyDog, Portage ja monia muita laadukkaita valmistajia. Koiran vaatteita löytyy internetistä merkittävästi monipuolisemmin, kuin perinteisistä kaupoista.

Itsetehdyt koiran vaatteet

Koiran vaatteita voi toki tehdä myös itse. Voit aloittaa vaikkapa kutomalla koirallesi haalarin tai manttelin. Taitava käsityöt hallitseva voi ommella vaikkapa kaupallisia tuotteita vastaavan tuotteen koiralleen. Jos haluaa päästä mahdollisimman helpolla voi kutoa vaikkapa säärystimet, joita koirasi osaa varmasti arvostaa talvipakkasilla.

Myös pipon tekeminen onnistuu käsityöihmisiltä vaivattomasti. Neulontaohjeita kannattaa etsiä käsityölehdista, kuten Suuresta käsityölehdestä, Modasta, Novitasta, Kauneimmat käsityöt, sekä Parhaat ompelutyöt. Jos haluaa kierrättä, voi etsiä kirppareilta vanhoja villavaatteita, joita muokkaamalla voi tehdä vaatteita koiralle todella edullisesti.

Voit tehdä käsityönä esimerkiksi

  • Haalarin
  • Säärystimet
  • Pipon
  • Viltin

Ei kommentteja